fbpx

Przepis FIT6 na: DUSZONA WOŁOWINA- przepis na obiad od 1 etapu programu FIT6

Opublikowane przez Natalia w dniu

SKŁADNIKI i SPOSÓB PRZYGOTOWANIA

🥩 WOŁOWINA

  • mięso wołowe [ligawa, zrazowe, goleń] umyć i usunąć ścięgna
  • przygotować marynatę z: oliwy, soli, rozgniecionego czosnku, pieprzu młotkowanego, ziela angielskiego, liścia laurowego, papryki w proszku
  • natrzeć mięso marynatą i pozostawić na kilka godzin w lodówce
  • na dno bytfanny do pieczenia mięsa wlać oliwę, odrobinę wody, dodać cebulę pokrojoną w piórka, papryczkę chilli,
  • przełożyć mięso wraz z marynatą i dusić pod przykryciem około 3h w temperaturze 200 stopni, w razie konieczności podlewać wodą
  • gdy mięso jest miękkie wyciągnąć z piekarnika

🥗SAŁATKA

  • w dużej misce mieszamy wszystkie składniki: rukola, awokado, papryka, sałata lodowa, szalotka
  • polewamy sosem z: oliwy z oliwek, kilku kropel cytryny, szczypty soli

DZIENNA PORCJA

To danie dozwolone jest od 1 etapu programu i nie jest limitowane. Jemy do syta!