SZARLOTKA – idealny przepis na fit ciasto od 2 etapu FIT6
Szukasz przepisu na fit ciasto? Oto on! Rozpływająca się w ustach pyszna szarlotka. Idealna na każda porę roku!
SKŁADNIKI
- 5 jabłek
- 3 jajka
- 150 g mąki migdałowej
- 150 g mąki z płatków owsianych
- 120 g masła
- 90 g stewii
- Cynamon
SPOSÓB PRZYGOTOWANIA
- Piekarnik rozgrzać do 180°C.
- Masło dokładnie wymieszać z mąką migdałową i z płatków owsianych.
- Dodać ubite jajko oraz stewię.
- Ciasto wyrobić rękoma, po czym uformować w formie do pieczenia tak, aby ścianki i spód były nim zakryte, natomiast środek pozostał pusty.
- Wypełnić go obranymi i pokrojonymi na plasterki jabłkami, posypać cynamonem.
- Piec przez 25-30 minut.
ILOŚĆ PORCJI
Ten przepis przygotowany jest na 6 porcji i jest dozwolony w programie FIT6 od 2 etapu.