Lekki DESER z JOGURTEM i OWOCAMI -przepis od 2 etapu FIT6
Szukasz pomysłu na zdrowy deser? Połączenie jogurtu i twarożku z leśnymi owocami to idealne rozwiązanie na upalne dni! Oto propozycja deseru, od 2 etapu programu FIT6, która łączy zdrowe składniki i wyśmienity smak!
SKŁADNIKI
- 200 g mrożonych truskawek, poziomek lub owoców leśnych
- 400 g gęstego jogurtu greckiego
- 200 g sera twarogowego
- 4 łyżeczki płatków owsianych
- 1 łyżka startej skórki z cytryny
- 2 łyżki stewii
SPOSÓB PRZYGOTOWANIA
- Jogurt, twaróg, stewię i startą skórkę z cytryny zmiksować na gładką masę.
- Szerokie plastikowe naczynie pokryć folią spożywczą tak, aby wystawała poza jego brzegi, co ułatwi wyciągnięcie deseru.
- Masę przełożyć do pojemnika, wygładzić, posypać owocami oraz płatkami owsianymi, a następnie je docisnąć i przykryć folią spożywczą.
- Włożyć do zamrażarki na co najmniej 5 godzin.
- Podawać pokrojone w kostkę i lekko rozmrożone.
DOZWOLONA PORCJA
Przepis na 6 porcji, od 2 etapu programu FIT6