Tak, zalecam zastosować mąkę migdałową w ilości 4 łyżki dziennie. Mąka migdałowa powstaje w wyniku drobnego zmielenia nasion owoców migdałowca zwyczajnego, znanych szerzej jako migdały. To jedne z najzdrowszych orzechów, zaliczane do grona superfoods.
Pyłek kwiatowy pszczeli podobnie jak pozostałe produkty pszczele może wywołać uczulenie. Najlepiej wprowadzać go do diety powoli i stopniowo, uważnie obserwując reakcję organizmu.
Tak, jak najbardziej ponieważ dieta o charakterze przeciwzapalnym jakim jest FIT6 może pomóc w zachowaniu homeostazy organizmu, jak również wydłużyć okres remisji choroby, zapobiec niepożądanym skutkom ubocznym długotrwałego stosowania leków oraz poprawić samopoczucie fizyczne i psychiczne pacjenta. Odnośnie suplementacji należy pamiętać o omega-3, które przyczyniają się do zmniejszenia nasilenia stanu zapalnego, aktywności choroby, dysfunkcji śródbłonka naczyniowego oraz stresu oksydacyjnego. Również wit D prowadzi do zmniejszenia poziomu markerów stanu zapalnego.
Podczas programu należy spożywać jedynie płatki owsiane i komosę.
Komosa ryżowa została wybrana jako składnik diety w programie FIT6 ze względu na swoje szczególne wartości zdrowotne. Dostarcza ona mniej węglowodanów, dwukrotnie więcej białka, oraz prawie pięciokrotnie więcej korzystnych dla naszego zdrowia kwasów tłuszczowych.
Komosa ryżowa (Quinoa) jest zatem dużo bardziej wartościowym produktem – przynosi też więcej korzyści w procesie utraty masy ciała.
Radosne Gotowanie
z programem FIT6
w specjalnej cenie 79 zł
zamiast 144,40 zł