fbpx

Przepis na indycze roladki nadziewane serem feta i kalarepą

Opublikowane przez Natalia w dniu

Niskokaloryczne, bogate w lekkostrawne białko i proste w przygotowaniu – takie są roladki z indyka z dodatkiem świeżych warzyw i słonego sera. To pyszne danie, które doskonale sprawdzi się, gdy jesteśmy na diecie. Jest delikatne w smaku, a upieczone mięso staje się soczyste i dosłownie rozpływa się w ustach.

Indycze roladki nadziewane serem feta i kalarepą to pomysł na obiad czy kolację, możesz zabrać je również na weekendowy wypad pod chmurkę i jeść na zimno.

Przepis na indycze roladki nadziewane serem feta i kalarepą – składniki:

  • 1-1,3 kg piersi z indyka
  • 1 kalarepę wraz z liśćmi
  • 1 paczkę sera feta (polecam Mlekovita)
  • pęczek koperku
  • pieprz mielony

Przepis na indycze roladki nadziewane serem feta i kalarepą – przepis:

Mięso z indyka pokrój w plastry i lekko rozbij tłuczkiem do mięsa.
Kalarepę obierz ze skóry i pokrój w kostkę. Zieloną część kalarepy oraz koperek drobno posiekaj. Wymieszaj wszystko z serem feta na jednolitą masę. Dopraw pieprzem. Farsz nakładaj na plastry mięsa i uformuj roladki/sakiewki. Najlepiej używaj do tego szpikulców do rolad.

Roladki umieść w naczyniu żaroodpornym lub brytfannie, podlej wodą i upiecz pod przykryciem, w piekarniku nagrzanym do 160-170 stopni przez około godzinę. Na 10 minut przed zakończeniem pieczenia, zdejmij pokrywę, tak, by roladki mogły się przyrumienić.

indycze roladki nadziewane serem feta i kalarepą - fit6 - natalia ryńska - przepisy, zdrowe gotowanie, odchudzanie, dieta